عدم تعلق مالیات نقل و انتقال در وکالت فروش خودرو وقتی ولی صغیر وکالت دارد
منبع: کانون سردفتران و دفتریاران یزد
نظر به اینکه در این نوع سند وکالت فروش خودرو، وکیل مربوطه در عین حال ولی قهری شخص صغیر (که فاقد اهلیت قانونی است) می باشد، در صورتیکه در متن سند درج شود که وکیل مزبور صرفاً انتقال خودرو را به نام شخص صغیر انجام دهد، و این وکالت صرفاً جهت انجام امور کاری مربوط به انتقال به نام شخص صغیر می باشد، در این صورت تنظیم سند قطعی به نام شخص صغیر مشمول یکبار پرداخت مالیات خواهد بود. خاطر نشان می سازد با این شرایط، انتقال خودرو به نام وکیل مذکور و یا سایر اشخاص مشمول مالیات مجدد می باشد.
در خصوص حق الثبت
سردفتر محترم دفتر اسناد رسمی شماره ی ۷۴۲ تهران
با سلام
عطف به شماره ی ۸۵۱۴ – ۸۷/۵/۱۴ از جهتی که اعلام گردیده چنانچه وکیل بعنوان ولی از طرف صغیر است و وکالت نیز به قصد خرید خودرو توسط وکیل مذکور برای و بنام صغیر معینی بوده باشد، در این صورت به نظر این اداره ی کل مورد سوال مشمول بخشنامه ی ۱/۳۴/۵۷۲۹۱ – ۸۶/۱۲/۲۱ از حیث عدم تعلق حق الثبت به سند قطعی بنام صغیر (خریدار) خواهد بود.
محمدعلی یادگاری – مدیر کل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت
از مجموعه بخشنامه های ثبتی
مورد منتفی بودن اخذ مجدد حق الثبت نقل و انتقال خودرو از وکیل
کد ۷۵۴- با توجه به تبصره ۲ ماده ۱۲۳ قانون ثبت اصلاحی مورخ ۱۳۸۴/۸/۱۵ چون مفاد تبصره مذکور نظر به شخص بایع دارد که طی آن با اعطای وکالت فروش خودرو، انتقال صورت می گیرد، لذا در مواردی که وکیل خودروی مورد وکالت را به خود منتقل می نماید چون حق الثبت نقل و انتقال یک بار و در زمان تنظیم وکالت وصول گردیده لذا اخذ مجدد حق الثبت نقل و انتقال از وکیل منتفی خواهد بود.
بخشنامه شماره ۱/۳۴/۵۷۲۹۱ مورخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۱ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور